Worstlog maakt -en droogt- Chorizo

Een paar weken geleden maakte ik melding van mijn poging Chorizo te maken. Vers was hij erg lekker, al deed??hij slechts weinig aan Chorizo denken. De worst heeft vervolgens iets langer dan twee weken te drogen gehangen in de berging van meneer Wateetons, alwaar meestal een temperatuur van tussen de 15 en 17 graden heerst. De luchtvochtigheid weet hij niet precies, maar daar gaat verandering in komen aangezien meneer bij de LIDL een goedkoop weerstation met vochtigheidsmeter heeft gekocht. Dertien euro slechts, haast u, misschien liggen ze er nog. Maar terzake.

De worst na een week:

Worst na een week

De worst na twee weken:

Na twee weken

Het verschil is op de foto’s mogelijk niet heel duidelijk, maar na een week was de worst duidelijk minder ingedroogd dan na twee weken. Dat is logisch. Hij was dan ook een vleziger, vochtiger en zachter. De smaak leek ook wat minder ontwikkeld. Meneer had het??gevoel een halfrauw worstje te eten, maar wel een die al een week buiten de koelkast had gelegen. Hij vreesde vagelijk voor zijn welzijn. Onterecht gelukkig.

Na twee weken was de worst perfect. Stevig, maar voldoende sappig.??Hij zag er fraai uit en smaakte goed. Maar de hamvraag luidt natuurlijk: smaakte het naar Chorizo? Neen, lieve lezers, neen. Hoewel de suiker en wijn uit het recept een spannende en exotische smaak gaven was de paprikasmaak onvoldoende aanwezig om het op een chorzio te laten lijken.??Dat verbaasde me eigenlijk niks, met zes gram paprika op een kilo vlees kan het nooit veel worden. Desondanks eet de familie Wateetons er al weer een weekje smakelijk van. We gaan moedig verder.

Geef een reactie