'Salami is Duits van oorsprong'

Niet Italianen maar Duitsers zijn de grondleggers van de beroemde Italiaanse salami.

Dat beweert de Duitse slager Kurt Bernecker van het bedrijf Uhlenhof uit Thandorf. Hij brengt zijn onderzoeksresultaten vlak voor de Grüne Woche naar buiten.

Hij zegt dat de worst voor het eerst in Mecklenburg (in noordwest-Duitsland) zou zijn geproduceerd. De Duitse krant Die Welt vond dit belangrijk genoeg om op de voorpagina te melden.

Volgens Bernecker zijn de Lombarden (een Germaans volk uit de Balktische staten) de bedenkers van de rode worst. Zij zouden hun productiewijze hebben meegenomen toen zij in het jaar 568 het latere Hongarije en Italië binnenvielen.

Naam wél Italiaans
‘Zij vulden blijkbaar darmen met vlees en gebruikten zout om het te bewaren’, aldus de slager. De naam salami komt volgens hem wél uit Italië. Het stamt af van het Italiaanse ‘sale’ voor zout. Wikipedia spreekt van het meervoud van ‘salame’ dat gezouten vlees betekent.

Uhlenhof heeft nu naar eigen zeggen een worst geproduceerd die zou smaken als de originele salami. Deze Urmecklenburger wordt volgende week op de Grüne Woche gepresenteerd.

Bron: Meat & Meal via Eediete

Geef een reactie